Dialogmøde: Se de første skitseforslag til fremtidens Palads

PRESSEMEDDELELSE

De første skitseforslag til Palads er nu klar efter et vellykket dialogmøde med københavnerne i foråret. Den 10. november vil Nordisk Film Biografer på et nyt dialogmøde præsentere de første skitser til fremtidens Palads. Alle interesserede kan komme med input til det videre arbejde. 

I maj 2022 inviterede Nordisk Film Biografer til dialogmøde i Palads. Her kunne alle interesserede dele deres idéer til fremtidens Palads, så biografen bliver mere moderne og tidssvarende. Det blev en aften med mange nye perspektiver og inputs til, hvordan den gamle biograf på Axeltorv skal fornyes.

Hvor nogle vil bevare Palads’ nuværende udtryk, vil andre gå nye veje. Nogle ønsker at kombinere det gamle med et mere moderne udtryk, mens andre ikke går så meget op i det ydre, men er optaget af at få en bred palet af oplevelser indenfor.

Efter at have arbejdet videre med de mange idéer, er Nordisk Film Biografer nu klar til at præsentere tre skitseforslag til fremtidens Palads. Derfor slår vi endnu engang dørene op den 10. november kl. 17.00-19.00 for alle, der har interesse i at bidrage til udviklingen af Palads.

”Vi er utrolig glade for københavnernes input. Både dem, der kom til det sidste dialogmøde, og de forslag, der er sendt til os efterfølgende. Det har været værdifuldt for os at bruge idéerne i udarbejdelsen af de første skitseforslag, men vi er ikke færdige endnu. Derfor glæder vi os til at gå i dialog med vores gæster igen, hvor vi kan vise skitseforslagene og få input til dem,” siger Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør i Nordisk Film Biografer.

Alle kan komme med input til skitseforslagene

Palads er en folkelig biograf med mange loyale gæster blandt både børn og deres forældre, unge og ældre. Det er derfor vigtigt for Nordisk Film Biografer at inddrage gæster og Københavns borgere i hele processen om fremtidens Palads, så udviklingen sker i respekt for det Palads, mange holder af. Til dialogmødet vil deltagerne derfor på temaworkshops få mulighed for at komme med input til skitseforslagene.

Programmet for aftenen vil være:

 • Introduktion til fremtidens Palads ved Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør i Nordisk Film Biografer.
 • Præsentation af skitseforslag ved Dan Stubbergaard, grundlægger og arkitekt hos tegnestuen Cobe.
 • Dialog om skitseforslagene i temagrupper.

Tilmelding til dialogmødet kan ske på https://www.eventbrite.com/e/dialogmde-om-palads-tickets-451609003687

For mere information

Kontakt Jesper Eising, pressechef i Egmont, tlf.: 2960 3019, mail: jesper.eising@egmont.com

FAKTA

Om processen for fremtidens Palads 

 • I marts 2022 har Nordisk Film Biografer ansøgt Københavns Kommune om en ny lokalplan, der skal muliggøre en fornyelse af Palads.
 • I 2022 inviterer Nordisk Film Biografer til dialog og udvikler et antal skitseforslag til fremtidens Palads. Første dialogmøde fandt sted 24. maj 2022.
 • Nordisk Film Biografer præsenterer tre skitseforslag til fremtidens Palads på dialogmøde den 10. november 2022 kl. 17.00-19.00.
 • De endelige skitseforslag fremlægges for Københavns Kommunes politikere i en såkaldt startredegørelse, der kan danne grundlag for den endelige lokalplan.

Om Palads Teatret 

 • Palads er mere end 100 år gammel og er en af Danmarks ældste biografer. Palads har gennemgået flere forandringer og renoveringer over årene.
 • I 1912 blev Københavns anden hovedbanegård omdannet til biograf under navnet Palads.
 • I 1918 åbnede det nyopførte Palads Teatret på den nyanlagte plads, Axeltorv. Mange skulle vænne sig til det nye byggeris udtryk, størrelsen og de karakteristiske søjler og buer. Palads Teatret var Nordeuropas største biograf og havde eget husorkester.
 • I 1920 er Palads en af de første biografer i verden, der viser talefilm.
 • I 1929 bliver Palads Teatret en del af Nordisk Film
 • I 1978 og 1979 ombygges og udvides Palads Teatret med flere sale. Palads er nu verdens største multibiograf og på grund af sin banebrydende indretning og teknik kommer selv de store biografer i Hollywood på besøg for at opleve Palads.
 • I 1989 tager Nordisk Film initiativ til at få malet facaden i det udtryk, Palads har i dag. Den nye facade skaber debat og ikke udelt begejstring.
 • I 2018 fylder Palads Teatret 100 år.
 • Læs mere om Palads’ historie på dk

Leave a Reply